Maand vd Geschiedenis okt 2020

😕
Helaas… door de nieuwe coronamaatregelen van de rijksoverheid zijn wij niet in staat zaterdag 31 oktober deze exclusieve themarondleidingen ‘Oost-West’ te verzorgen. 
DEZE ACTIVITEIT WORDT VERPLAATST NAAR EEN NOG NADER TE BEPALEN DATUM
 
 
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Speciaal voor deze maand organiseert Stichting In den Scherminckel een exclusieve Themarondleiding ‘Oost-West aardewerk’ in het Archeologisch Depot Bergen op Zoom.

Naast het zeer bekende Bergse aardewerk, wordt in Bergen op Zoom tijdens archeologische opgravingen ook veel Duits aardewerk gevonden. Tijdens deze exclusieve themarondleiding in het Archeologisch Depot laat de gids zien welk aardewerk in Bergen op Zoom gemaakt is en welk aardewerk afkomstig is van onze oosterburen. Natuurlijk wordt ook uitgelegd waar deze vondsten aangetroffen zijn en welke functie zij hadden.

Bewonder onze zeer grote collectie aardewerk en ontdek zelf de verschillen. En wie weet mag u zelfs een middeleeuwse koelkast of een baardmankruik vasthouden!

Deze themarondleiding ‘Oost-West aardewerk’ wordt maar 4 maal gegeven, exclusief voor de Maand van de Geschiedenis.

Onze gids neemt tijdens deze exclusieve themarondleiding maar 6 personen mee, er zijn dus maar 24 gelukkigen die deze exclusieve rondleiding kunnen ervaren!

Aanmelden voor deze rondleiding is verplicht. Aanmelden kan via: scherminckel@home.nl

Data en tijden:
Nog onbekend

Prijs: € 5,00 per persoon.

Locatie:
Archeologisch Depot*, Wassenaarstraat 61, Bergen op Zoom                 
*De locatie omvat twee verdiepingen, waarvan 1 alleen te bereiken is via een trap. Hierdoor is het depot niet goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

www.maandvandegeschiedenis.nl

Maand van de Geschiedenis