Educatie

Cursussen en educatieve projecten:
Hier worden onze leden, maar ook u op de hoogte gehouden van de cursussen die Stichting In den Scherminckel organiseert.
Tevens zijn hier de educatieprojecten te vinden voor zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs.

SCHOOLKLASSEN BEZOEKEN EXPOSITIERUIMTE EN ARCHEOLOGISCH DEPOT

In november zullen 6 klassen van basisschool De Krabbenkooi een bezoek brengen aan de de expositieruimten van de SIDS en ook een rondleiding krijgen door het archeologisch depot. Per klas zullen 4 vrijwilligers van SIDS uitleg geven over archeologisch onderzoek in Bergen op Zoom en omstreken en over de vondsten die daar zijn gedaan. Ook krijgen de kinderen te zien hoe de vondsten worden schoongemaakt, gesorteerd, beschreven, gefotografeerd en bewaard, waarna ze zelf met authentieke scherven kunnen ervaren hoe vondsten terug in elkaar te zetten.

Educatie op de scholen geschiedt door vrijwilligers van Stichting In den Scherminckel. Zij doen dit met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Mochten er desondanks opmerkingen zijn over het optreden van de betreffende vrijwilliger, neem dan contact op het bestuur van de stichting, of met deĀ  vertrouwenscommissie: bestaande uit de voorzitter (tel: 0650652029, scm.asselbergs@gmail.com) en het onafhankelijk lid de heer R.T.M. Asselbergs (tel. 0653260010, rtm.asselbergs@gmail.com)