Open Monumentendag 2021

Archeologietour Verborgen Vesting

Op zaterdag 11 september én op zondag 12 september 2021 verzorgt Stichting In den Scherminckel om 10.00 uur en 10.45 uur in de onlangs geopende Verborgen Vesting een bijzondere Archeologietour. Tijdens deze unieke Archeologietour vertelt de archeologievrijwilliger van Stichting In den Scherminckel over de opgraving en het tot stand komen van de Verborgen Vesting, maar ook over andere – al dan niet opgegraven – vestingwerken in Bergen op Zoom.

Praktische informatie:
Adres Verborgen Vesting: Hof van Asselbergs 39a, Bergen op Zoom
Zaterdag 11 sept 10.00 en 10.45 uur maximaal 13 deelnemers
Zondag 12 sept 10.00 en 10.45 uur : maximaal 13 deelnemers
Prijs: volwassenen € 8,00 , kinderen t/m 12 jr € 4,00
Aanmelden is verplicht via scherminckel@home.nl
Na aanmelding ontvangt u een betaalverzoek en een bewijs van inschrijving.

*De Verborgen Vesting is alleen via een trap toegankelijk en daardoor helaas niet goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn.


Ontdek de bodemgeheimen van Bergen op Zoom tijdens de Open Dagen in het Archeologisch Depot op zaterdag 11 en zondag 12 september 2020!

Kom langs en ontdek welk verhaal de vele mysterieuze bodemvondsten ons vertellen. Leer wat er allemaal komt kijken bij een opgraving, en over het hoe en waarom van archeologie. Neem een duik in het verleden door onze tentoonstelling en deze unieke kans om het Archeologisch Depot te bezoeken en de duizenden vondsten te bekijken. Met natuurlijk bijzondere vondsten van leer!

Praktische informatie:

Locatie: Wassenaarstraat 61, Bergen op Zoom

Wanneer: Zaterdag 11 september en zondag 12 september 13.00-17.00 uur

Entree: Is gratis. Aanmelden niet nodig.

Klik hier voor het volledige programma van Open Monumenten Dag in Bergen op Zoom.

*Tijdens deze Open Dagen worden natuurlijk alle RIVM maatregelen opgevolgd. Heeft u of iemand in uw huishouden verkoudsheidsklachten? Blijf dan thuis en stel uw bezoek uit. Wij maken dan graag met u een afspraak om het Archeologisch Depot op een ander tijdstip speciaal voor u open te stellen. Voor meer informatie: scherminckel@home.nl