Ga naar de inhoud

ArcheoHotspot

Op zaterdag 29 oktober 2022 werd door wethouder Letty Demmers in Bergen op Zoom een nieuwe ArcheoHotspot geopend. Daarbij waren ook de vrijwilligers van Stichting In den Scherminckel (SIDS) en vertegenwoordigers van de landelijke Stichting ArcheoHotspots aanwezig. 

Met de opening van de hotspot hoopt SIDS archeologie nog laagdrempeliger te maken. Op de hotspot kunnen bezoekers zonder vooraf aan te melden en zonder toegangsbewijs binnenlopen om archeologie te ontdekken, te bekijken of om er zelf mee aan de slag te gaan. 

Door de opening van de ArcheoHotspot sluit Stichting In den Scherminckel nog beter aan bij het Europese Verdrag van Faro, dat uitgaat van erfgoedparticipatie: erfgoed moet laagdrempelig te beleven en te ervaren zijn. 

De ArcheoHotspot Bergen op Zoom is de eerste ArcheoHotspot in Zuidwest Nederland en is elke woensdag en elke zaterdag geopend van 13.00 tot 16.30u. Op donderdag is de ArcheoHotspot open van 10.00 tot 12.00 uur. Op verzoek is de ArcheoHotspot ook op andere dagen en tijden geopend. 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security