Ga naar de inhoud

Collectie

In ons museum op de begane grond van het voormalige politiebureau aan de Wassenaarstraat nr. 61 treft u archeologische vondsten aan uit Bergen op Zoom en naaste omgeving. In vier zalen wordt de archeologische geschiedenis van Bergen op Zoom en omgeving van de tijd voor onze jaartelling via de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de recente geschiedenis getoond. Een aparte zaal is gewijd aan de Bergse Pottenbakkers. Videopresentaties vertellen het verhaal van het eerste Bergse ziekenhuis, het Sint Maartensgasthuis en hoe archeologen te werk gaan bij archeologisch onderzoek. We hebben ook nog een video uit de beginjaren van de Stichting in den Scherminckel teruggevonden en vertonen die.

Om u te helpen wegwijs te worden in deze verzameling houden wij elke week de Instaprondleiding ArcheoHotspot, die met ingang van 24 februari elke zaterdagmiddag om 14.00 uur plaats zal vinden.

Tijdens deze rondleiding door de ArcheoHotspot Bergen op Zoom ontdekt u de meest bijzondere Bergse archeologische vondsten en hoort u de mysterieuze verhalen achter deze bodemgeheimen.

Een instaprondleiding duurt ca 45 tot 60 minuten. Deelname aan deze rondleidingen is gratis, aanmelden is niet nodig.

Deze rondleidingen zijn ook toegankelijk voor mensen die slechter ter been zijn.

Ons Museum is geopend op

woensdag van 13:00-16:30 uur

donderdag van 10:00-12:00 uur

zaterdag van 13:00-16:30 uur

Elke eerste zaterdag van de maand is er een Archeologietour naar de Verborgen Vesting. Voorafgaand kunt u ook het museum bezoeken. We beginnen daarna met een presentatie in de Vestingzaal waarna de Verborgen Vesting wordt bezocht.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security