Ga naar de inhoud

Met de klas naar de Verborgen Vesting

Bezoek de Verborgen Vesting met de klas!

De vesting Bergen op Zoom was het meesterwerk van vestingbouwer Menno van Coehoorn. Daarmee stond Bergen op Zoom bekend als een onneembare stad. Tot 1747….

Bezoek met je klas de Verborgen Vesting en laat je meenemen naar het verleden. Hoor, zie en ervaar de val van de vesting Bergen op Zoom in 1747. Leer wat een vesting eigenlijk was en hoe deze werkte. Wat gebeurde er binnen een vesting en waarom ging het juist mis in 1747? 

Beleef de belegering en aanval van de Fransen in 1747 door een spannende en mysterieuze ondergrondse geschiedenisles!

Een bezoek aan de Verborgen Vesting start in het Archeologisch Depot. Hier wordt aandacht besteed aan wat een vesting is, welke onderdelen een vesting heeft en waartoe deze dienden. Vervolgens lopen we (ca 5 minuten) naar de Verborgen Vesting. Daar dalen we via een trap af om de Verborgen Vesting te horen, zien en ervaren door middel van de indrukwekkende archeologische restanten van de Verborgen Vesting en door een audiovisuele presentatie op 3 grote bioscoopschermen.

Tijdsduur: ca 1,5 uur. Prijs: € 4,- per leerling, maximaal 1 begeleiding/ leerkracht.

Voor wie? Primair onderwijs (gr 5 t/m 8), 1 groep/ klas tegelijk.

Wanneer? Op aanvraag: dinsdag t/m vrijdag in de ochtend.

* De Verborgen Vesting is ‘verstopt’ onder de grond in een speciaal aangelegde kelder en is alleen via een trap toegankelijk. Helaas is de Verborgen Vesting daardoor niet geschikt voor personen die minder goed ter been zijn.

Hoe? Via scherminckel@home.nl.

–> Scholen binnen de gemeente Bergen op Zoom kunnen het bezoek aan de Verborgen Vesting ook afnemen via CuMenu/ de KCE gids.

Zie ook onderstaand artikel in BN/DeStem van 19-6-2020 voor een impressie:

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/kanonschoten-en-gegil-bij-val-bergse-vesting-in-historische-bezoekerskelder~a4d57576/


Het ontwikkelen van onze educatieve bezoeken aan de Verborgen Vesting is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van het Cultuurfonds.

Cultuurfonds

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security