Ga naar de inhoud

Archeologietour Verborgen Vesting

 

De vesting Bergen op Zoom was het meesterwerk van vestingbouwer Menno van Coehoorn. Daarmee stond Bergen op Zoom bekend als een onneembare stad. Tot 1747….

Een bezoek aan de Verborgen Vesting start in het Archeologisch Depot. Hier wordt aandacht besteed aan wat een vesting is, welke onderdelen een vesting heeft en waartoe deze dienden. Vervolgens lopen we (ca 5 minuten) naar de Verborgen Vesting. Daar dalen we via een trap af om de Verborgen Vesting te horen, zien en ervaren door middel van de indrukwekkende archeologische restanten van de Verborgen Vesting en door een audiovisuele presentatie op 3 grote bioscoopschermen.

Wanneer? Elke eerste zaterdag van de maand om 10:00 uur

Tijdsduur: ca 1 uur. Prijs: € 8,-, kinderen  € 4,-.

Koop nu uw tickets online.

* De Verborgen Vesting is ‘verstopt’ onder de grond in een speciaal aangelegde kelder en is alleen via een trap toegankelijk. Helaas is de Verborgen Vesting daardoor niet geschikt voor personen die minder goed ter been zijn.

Zie ook onderstaand artikel in BN/DeStem van 19-6-2020 voor een impressie:

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/kanonschoten-en-gegil-bij-val-bergse-vesting-in-historische-bezoekerskelder~a4d57576/


U kunt u tickets voor de archeologietour nu online kopen.

Onze collega’s van Stadsgidsen Bergen op Zoom (SBM) verzorgen ook rondleidingen in de Verborgen Vesting. U kunt voor deze reguliere rondleidingen tickets bestellen via de website van SBM.


Het ontwikkelen van onze educatieve bezoeken aan de Verborgen Vesting is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van het Cultuurfonds.

Cultuurfonds

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security